سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:

اظهارات کریمی قدوسی واقعیت داشت/ فلسفه حضور حسین فریدون "بمال و رد شو" بود

نسخه قابل چاپ
گروه مطالب از نگاه دیگران / یکشنبه ۱۲ دی ماه ۱۳۹۵ / 0 نظر

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه که آقای کریمی قدوسی در مورد اظهارات وزیر خارجه مطرح کردند واقعیت داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در بازدید از دفتر شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان به سوالات خبرنگار این شبکه پاسخ داد.

نقوی حسینی در این گفتگو پیرامون موضوعات مختلف کشور بویژه مسائل سیاسی سالهای اخیر اظهار نظر کرده است.

پس از انتشار بخش اول این گفتگو در روزهای گذشته، بخش دوم آن را در ادامه می خوانید:

مرآت- در هفته های گذشته اظهار نظر آقای کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در خصوص سخنان آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی مجلس با واکنش های فراوانی همراه شد. لطفا در خصوص این ماجرا توضیح دهید.

نقوی حسینی- آنچه که آقای کریمی قدوسی مطرح کردند واقعیت داشت. اگرچه وزیر امور خارجه سه بار در جلسه تکرار کردند که این مطالب که مطرح می کنم دارای طبقه بندی و محرمانه است و اتفاقات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را سخنگوی کمیسیون مطرح می کند که بنده همواره به این نکته توجه می کنم، چرا که در کمیسیون در موضوعات بسیار مهم کشور بحث و بررسی صورت می گیرد. به عنوان مثال وزیر اطلاعات و یا وزیر دفاع می آیند و موضوعات مهم امنیتی، موشکی و دفاعی را مطرح می کنند و ما نیز رعایت می کنیم.

البته آقای کریمی قدوسی مدعی هستند که مطالبی را که نقل کردند محرمانه نیست و مردم باید انها را بدانند. در همان جلسه آقای ظریف مطالب مهم دیگری نیز مطرح کردند که آقای قدوسی هیچگاه نقل نکردند چون دارای طبقه بندی بود. مثلا در خصوص سوریه، حلب، مذاکرات و ...لذا چون آقای کریمی قدوسی معتقد بود این موضوع که وزیر خارجه اشتباه کرده که به قول جان کری اعتماد کرده بوده به هیچ وجه محرمانه نبوده است و آنچه که محرمانه بوده است را رعایت کرده است اما اصل آنچه که آقای کریمی گفتند درست بود.

مرآت- پس چرا اعضای کمیسیون مواضع متفاوتی اتخاذ کردند؟

نقوی حسینی- بار دیگر عرض می کنم اصل آنچه که آقای قدوسی مطرح کردند درست بود. متعاقب آن یکی از اعضای کمیسیون در مصاحبه ای مطالب آقای کریمی قدوسی را تکذیب کرد و این کار غلطی بود چون آقای قدوسی دروغ نگفته بود. مهمتر آنکه بنده سخنگوی کمیسیون هستم و اگر قرار بود تکذیب شود بنده باید آنرا تکذیب می کردم در حالی که بنده هیچگاه این موضوع را تکذیب نکردم.

پس از اینکه این نماینده اظهارات آقای قدوسی را تکذیب کرد وی مجبور شد اثبات کند کذاب و دروغگو نیست. طبیعی است وقتی اتهام دروغگویی به وی وارد می شود آقای قدوسی تلاش کند نشان دهد اظهاراتش دروغ نبوده است لذا تصمیم گرفت نوار جلسه را پیاده کند تا همه بدانند دروغ نگفته است.

پس از انتشار متن سخنان آقای ظریف توسط آقای قدوسی، تعدادی از اعضای کمیسیون متنی را با عنوان بیانیه کمیسیون منتشر کردند. لازم است اینجا بنده روند تنظیم بیانیه کمیسیون را تشریح کنم. ابتدا در جلسه رسمی کمیسیون موضوع بیانیه مطرح می شود و در خصوص اینکه کمیسیون در خصوص فلان موضوع بیانیه بدهد یا خیر رای گیری صورت می گیرد. اگر اصل انتشار بیانیه تصویب شود دو یا سه نفر از اعضای کمیسیون مامور تنظیم پیش نویس بیانیه می شوند و در جلسه رسمی کمیسیون آنرا قرائت و اعضا نسبت به آن اظهار نظر می کنند. سپس مجددا در خصوص آن رای گیری و در صورت تصویب با سربرگ کمیسیون منتشر می شود.

مرآت- یعنی آنچه که به عنوان بیانیه کمیسیون منتشر شد مورد تایید کمیسیون نبود؟

نقوی حسینی- به هیچ وجه، اولا کمیسیون هیچ جلسه رسمی نداشت و متن آن هم در سربرگ کمیسیون منتشر نشد. از طرفی زیر آن عنوان کمیسیون دیده نمی شود لذا بیانیه رسمی کمیسیون محسوب نمی شود. آن متن اطلاعیه ای بود که تعدادی از نمایندگان منتشر کردند و حق هم دارند. هر نماینده ای حق دارد از طرف خودش در موضوعات مختلف اطلاعیه منتشر کند.

این نکته را هم اشاره کنم که در همان ایام وقتی از صحن علنی خارج می شدم تعداد زیادی از خبرنگاران اطرافم جمع شدند و گفتند نظرتان در مورد بیانیه کمیسیون چیست؟ گفتم من اصلا مطلع نیستم. خبرنگاران گفتند همین الان یکی از نمایندگان آنرا با عنوان بیانیه کمیسوین خوانده که من مجددا گفتم از آن مطلع نیستم اما اگر رئیس کمیسیون تایید کرده باشد درست است. چند خبرنگار به دروغ گفتند رئیس کمیسیون تایید کرده است. من مجددا گفتم اگر رئیس تایید کرده باشد درست است که بلافاصله ایرنا، ایلنا و چند رسانه نزدیک به دولت اعلام کردند سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفته آنچه که مطرح شده بیانیه رسمی بوده است بدون اینکه شرط تایید رئیس را ذکر کنند.

من هم فورا به صحن برگشتم و از آقای بروجردی رئیس کمیسیون پرسیدم شما گفتید بیانیه رسمی بوده است؟ آقای بروجردی پاسخ داد نه و بنده مجددا با رسانه ها مصاحبه کردم و انتشار بیانیه رسمی را تکذیب کردم. بعد از آن آقای بروجردی هم مصاحبه کردند و گفتند متنی که منتشر شده کذب محض است.

مرآت- نظر آقای ظریف در خصوص برجام در مقایسه با سالهای گذشته تغییر کرده است؟

نقوی حسینی- واقعیت آن است که تیم مذاکره کننده هم متوجه شده است آمریکایی ها بنای عمل به تعهداتشان را ندارند. البته همین موضوع را رهبر معظم انقلاب دو سال قبل فرموده بودند که آمریکا دولتی عهدشکن است و نباید به قول آنها نمی توان اعتماد کرد اما دوستان ما توجه نکردند و امروز به حرف امام جامعه رسیده اند. همیشه شکست امت ها به همین دلیل بوده است که افراد به حرف امام گوش نمی دهند، شکست می خورند و پشیمان می شوند و آن موقع حرکت مختارگونه بی فایده است. حضرت آقا از همان اول اعلام کردند که فقط خطوط کلی را به مسئولان تذکر داده اند لذا این راه که می گویند هرچه انجام شد نظر رهبری بود بسته شده است. لذا نمی توان این را به جامعه القا کرد که رهبری در جلسات خصوصی چیز دیگری به مسئولان گفته اند. ایشان به صراحت فرمودند بنده هرآنچه که از تریبون های عمومی بیان می کنم در جلسات خصوصی نیز به آقایان تذکر می دهم، لذا اینکه آقای رئیس جمهور می گویند ما همه امور را با رهبری مشورت کردیم و هماهنگ بودیم می خواهد این را به جامعه القا کند که حرف های خصوصی رهبری با حرف های عمومی شان متفاوت است.

البته آقای روحانی دروغ نگفت، او با رهبری مشورت می کرد اما به مشورت های رهبری توجهی نمی کرد. نکته اصلی اینجا است. از مواضع آقا مشخص است که آقایان به سخنان رهبری عمل نمی کردند. حتی به الزامات اجرای برجام که از سوی رهبری اعلام شد هیچ توجهی نکردند. رهبری فرمودند برجام گام به گام اجرا شود که این اتفاق در عمل نیفتاد.

لذا آقای روحانی و ظریف و دوستانشان به این نتیجه رسیدند که در دو سه سال اخیر آب در هاون کوبیده اند و چون نمی توانند به مطالبات مردم پاسخ دهند در صدد بحران سازی در موضوعات مختلف هستند. یک روز برای لغو کنسرت، یک روز برای لغو سخنرانی فلان آدم بیانیه صادر می کند. گویا یک اتفاق بزرگی افتاده و صدمه ای به جهان اسلام وارد شده است که فلان آقا در مشهد سخنرانی نکرده است. در حالی که آن اتفاق توسط یک ضابط قضایی رخ داده است.

سوال من از آقای روحانی این است که بیکاری 8 میلیون جوان در این کشور مهم نیست؟ ارزش یک سرفه را هم ندارد؟ رکود اقتصادی در کشور مهم نیست؟ ولنگاری فرهنگی که نوامیس مردم را هدف گرفته است مهم نیست؟ خدمت به مردم چه می شود؟ فقط حاشیه سازی می کنند. علت آن هم روشن است چون دولت باید در سال چهارم خود به مردم گزارش بدهد و دستش خالی است لذا به حاشیه سازی روی آورده است.

معتقدم ما باید به متن بپردازیم. از دولت اشتغال جوانان و مسائل اقتصادی را مطالبه کنیم. شما که در سخنرانی انتخاباتی گفتید صد روزه مشکلات اقتصادی را رفع می کنم اعلام کنید چه اتفاقی در اقتصاد افتاده است؟مگر نگفتید کاری می کنید که مردم نیازی به یارانه نداشته باشند؟ مگر حضرت آقا نفرمودند در سخنرانی های تبلیغاتی طوری صحبت کنید که اگر در پایان دولت آنرا مجددا دیدید خجالت نکشید. آیا امروز مردم رفاه دارند و نیازی به یارانه ندارند؟ امروز هزاران خانواده اگر یارانه ها نباشد از گرسنگی می میرند. این بود عزت؟ مگر خود ایشان نگفت من به پاسگورت ایرانی عزت می دهم؟ گزارش های رسمی خود دولت نشان می دهد رتبه پاسپورت ما تنزل پیدا کرده است. می گفتند ما کاری می کنیم که  قدرت ها با زبان تهدید با ملت صحبت نککند در حالیکه امروز تهدیدات ده برابر قبل شده است.

مرآت- اخیرا یکی از نمایندگان در مصاحبه با روزنامه شرق از وزیر خارجه نقل کردند آقای حسین فریدون در مذاکرات به وی می گفته "زودتر مذاکرات را به پایان برسان و سخت گیری نکن و بمال و رد شو! " نظر شما چیست؟

نقوی حسینی- اساسا فلسفه حضور آقای فریدون در تیم مذاکره کننده همین بوده است والا او با چه عنوانی در مذاکرات حضور می یافت؟ معاون وزیر خارجه بود؟ مدیرکل اروپای وزارت خارجه بود؟ در شورای عالی امنیت ملی مسئولیت داشت؟ دیپلمات برجسته کشور بود؟ اساسا علت حضور برادر رئیس جمهور در مذاکرات "بمال و رد شو" بود. معتقدم یکی از موضوعاتی که آقا فرمودند تعجیل شد به همین موضوع مربوط می شود. از یک طرف دیگر این تذکر شامل تصویب برجام در مجلس هم بود.

مرآت- در خصوص آقای حسن بیگی نماینده مردم دامغان که نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی هستند چه دیدگاهی دارید؟

نقوی حسینی- به نظرم جالب نیست در مورد وی اظهار نظر کنم. بالاخره همکارمان محسوب می شوند.

لینک کوتاه مطلب: http://jkarimi.ir/?v=1200

ارسال نظر

لطفا عدد تصویر را در کادر مقابل وارد کنید.